Repak

Repak is opgericht in 1985. In 30 jaar tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een machinefabriek naar een vooraanstaand leverancier van innovatieve dieptrek verpakkingsmachines voor iedere gebruiker. Repak excelleert in het snel kunnen leveren van kwalitatief goede maatwerk machines.

Repak produceert en levert betrouwbare, moderne machines op maat met een zeer gunstige Total Cost of Ownership. Repak is in staat haar concurrentie voor te blijven door daadkrachtig in te spelen op de steeds hogere eisen vanuit de eindklant. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen en flexibiliteit van medewerkers om zich continu bedrijfsbreed te blijven ontwikkelen.

Wat steek je hiervan op

  • Via deelprojecten, naar een gedragen stip op de horizon.

  • Slimme samenhang tussen werkprocessen over afdelingen heen is noodzaak

  • Trots op de fabriek door verantwoordelijkheid in het verandertrajecten bij projectteams op de werkvloer

Uitdaging

Repak ontwikkelt, produceert en assembleert de machines in eigen huis en zet in op een flinke verhoging in de afzet van het aantal machines. De uitdaging is hierbij om samenhangend op en over de afdelingen te groeien. De afdelingen productontwikkeling, engineering, verspaning & montage moeten nauwer met elkaar samenwerken en elkaars processen slim en integraal op elkaar laten aansluiten. Flexibiliteit en schaalbaarheid staat voorop.

Hoe zorg je voor een integraal samenspel tussen mensen, machines, organisatie en processen?

vosteq-maakindustrie-experts-willem

Procesaanpak

Samen met het management zijn deelprojecten gedefinieerd en opgestart. Via deze deelprojecten zijn medewerkers aangehaakt en is met vreemde ogen over de afdelingen heen gewerkt aan vergaande standaardisatie en modularisatie en de nieuwe prefab montage strategie. Deze strategie hebben we eerst in de praktijk getoetst op een sub-moduul. Met vertrouwen en enthousiasme hebben de medewerkers het plan daarna zelf opgepakt.

In de verspaning is samen met de medewerkers gewerkt aan het flexibiliseren van de productie, door standaardisatie van de werk- en opspanmethoden. Dit heeft geresulteerd in een succesvolle implementatie van een flexibele robotisering voor het manarm 5 vlaks frezen van onderdelen in kleine series.

Daarnaast is gewerkt aan een implementatieplan voor het gerobotiseerd 6 vlaks frezen van maatwerk enkelstuks vormdelen. Repak heeft hiermee de capaciteit om de kritische machineonderdelen in eigen huis te gaan maken en is hiermee klaar voor verder groei.

Wat heeft het opgeleverd

  • Verhoogde output

  • Minder werkdruk door standaardisatie van werkmethoden in CAM

  • Flexibiliteit, sneller kunnen inspelen op vraag

Vertrouwen en groeiend geloof in eigen kunnen, trots!

“Met haar inhoudelijke kennis faciliteert Vosteq de optimale verandering op de werkvloer.”


René Scholte
Repak

Contact

Of bel...

  

 

  • 25+ jaar ervaring in de industrie
  • Bedrijfskundige & technische kennis
  • Vanaf de werkvloer veranderen

© 2019  Vosteq

Vosteq LinkedIn    Vosteq Twitter